Slimme data, krachtige beslissingen
Data is kostbaarder dan ooit! Maar hoe benutten we deze waardevolle bron concreet voor projecten in de openbare ruimte? Ontdek hoe ons innovatieve gebiedsportaal, opdrachtgevers zoals Wilgenrijk, Nieuw Kralingen, Kraaijeveld, De Vries Stolwijk, gemeente Albrandswaard en Van Omme en de Groot in staat stellen data om te zetten in doelgerichte besluitvorming.
Wat is ‘data’ in dit verband?
Binnenstedelijke ontwikkeling omvat ‘data’ een breed scala aan informatie, van projectdata en technische gegevens zoals bodemkwaliteit en waterstanden tot ontwerpen, faseringen en input van toekomstige bewoners over hun wensen en behoeften, evenals analyseresultaten.
De rol van het Gebiedsportaal
Het Gebiedsportaal fungeert als een centrale projectmanagement-hub voor informatie. Het Gebiedsportaal bestaat niet alleen uit geometrische data, maar ook projectmatig data zoals financieel, planning, etc dit door een koppeling met SharePoint. Maar laat daarnaast ook conditionerende onderzoeken, plannen en ontwerpen samenkomen. Dit stelt opdrachtgevers in staat om in real-time data-gedreven beslissingen te nemen.
De praktische kracht van data
Bijvoorbeeld, bij waterbeheer kunnen lokale waterstanden en bodemgegevens van cruciaal belang zijn voor het ontwerpen van duurzame en efficiënte watersystemen. Deze data-gedreven aanpak heeft niet alleen betrekking op infrastructuur, maar draagt ook bij aan de levenskwaliteit in nieuwe woonwijken.
Besluitvorming gebaseerd op feiten
Een van de grootste voordelen van het gebruik van data via het Gebiedsportaal is dat beslissingen worden genomen op basis van concrete informatie. Dit vermindert risico’s en verbetert de efficiëntie van het gehele proces.
Breed toepasbaar
De effectiviteit van deze datagedreven aanpak via het Gebiedsportaal is al erkend en geïmplementeerd door diverse opdrachtgevers in verschillende projecten. Dit benadrukt de schaalbaarheid en veelzijdigheid van deze aanpak in de sector.
Data als concrete tool voor verbetering
Data is geen abstract begrip, maar een concrete tool voor verbetering en optimalisatie. Dankzij de inzet van gebiedsportalen kunnen opdrachtgevers de volledige potentie van data benutten. Dit resulteert in projecten die niet alleen sneller en efficiënter worden gerealiseerd, maar ook duurzamer en beter afgestemd zijn op de behoeften van de gemeenschap.