Bliksemstage JINC

Samen met JINC en Wilgenrijk hebben we een enthousiaste groep leerlingen van de Kardinaal Alfrinkschool Maassluis mogen ontvangen voor een bliksemstage. We hebben de ochtend besteed aan verkeersveiligheid en de kinderen hebben ieder een actieve rol gekregen bij het bedenken van oplossingen.

Na een korte presentatie vanuit Wilgenrijk en Gebiedsmanagers over beroepen in de gebiedsontwikkeling en civiele techniek, gingen de kinderen naar buiten het woongebied in, om in de praktijk te bekijken hoe de werkzaamheden er buiten aan toegaan.

Terug in de Woonwinkel zijn ze dan ook meteen aan de slag gegaan met het uitwerken van hun creatieve ideeën voor de verkeersveiligheid in Wilgenrijk. De dag werd gezamenlijk afgesloten met het presenteren van hun eigen ontworpen verkeersborden en hun visie op kruispunten in het gebied. Het waren leuke ideeën die we in de toekomst zeker mee kunnen nemen in de verdere ontwikkeling van Wilgenrijk.

Een geslaagde ochtend vol enthousiasme! Bedankt Anouck Cremers van JINC voor de mogelijkheid om ons vakgebied aan de jeugd te introduceren.

Wat doet Wilgenrijk als Ontwikkelaar

Wat is de rol van gebiedsmanagers als civieltechnisch adviesbureau?

Buitenronde Wilgenrijk

Hoe verwerken we informatie in een ontwerp?