Donderdag 7 april jl. heeft Karel Ossewaarde op verzoek van de rioolbeheerders Alblasserwaard een toelichting mogen verzorgen over het project ‘Herinrichting Achter de Pijp’ te Leerdam. Naast het specifiek riolering technische onderdeel (de studie naar een ontwerp, die anticipeert op extremere regenbuien) is vooral het inkoopplan besproken. Aan de groep is voorgelegd waarom voor Best Value / Prestatie-inkoop gekozen is, en hoe op basis van Best Value het verdere aanbestedingsproces op is te tuigen.

Een belangrijk component is hierbij de wens van gemeente Leerdam om verbetering te realiseren in de leefbaarheid / sociale cohesie van de buurt. De participatie met bewoners en een lokale SROI invulling door de opdrachtnemer zijn tot belangrijke pijlers van het project benoemd. Gemeente Leerdam staat aan de start van deze uitdagende aanbesteding. De informatie rondom deze lopende aanbesteding is terug te vinden op TenderNed (BVP Leerdam).  De overige gemeenten zijn zeer benieuwd naar de verdere invulling en aanbesteding van dit werk.

Als u interesse heeft om geadviseerd te worden bij de juiste contractvorm van uw project, neem dan gerust contact op met Karel Ossewaarde (karel.ossewaarde@gebiedsmanagers.nl). Nog een ander concreet voorbeeld? klik hier en zie de toepassing van Best Value/Prestatie-inkoop voor het project Wilgenbrug in Maassluis.

Weten hoe wij de buitenruimte inrichten?

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief!

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief!

There was an error while trying to send your request. Please try again.