Gebiedsportaal voor innovatieve en klimaat adaptieve maatregelen in de GWW

Het Gebiedsportaal klimaatadaptatie is een portaal vol met kennis over klimaat adaptieve projecten, producten en werkwijzen en geeft deze weer op een laagdrempelige wijze. Het portaal is primair bedoeld voor partijen in de GWW om het voor hen mogelijk te maken slim te werken aan klimaatbestendige verbetering van de buitenruimte en hun kennis daarover te delen met hun opdrachtgevers.

In samenwerking met MKB-Infra, dé vereniging van mkb-bedrijven in de infrasector (de grond-, water- en wegenbouw) heeft Gebiedsmanagers een database ingericht om (bekende en minder bekende, innovatieve) klimaat adaptieve toepassingen overzichtelijk weer te geven op een interactieve kaart van Nederland. Het portaal is primair bedoeld als doorverwijzing naar verdere informatie over producten. Om deze reden wordt er verwezen naar webpagina’s waar informatie te vinden is. In het portaal is een duidelijke afbakening gemaakt tussen welke informatie terug komt en naar welke informatie doorverwezen wordt.

Het Gebiedsportaal is gelanceerd door onze eigen minister van Infrastructuur & Waterstaat; Cora van Nieuwenhuizen!

Het portaal bevat de volgende informatie

  • Locatie van de toepassing van het product;
  • Een beknopte beschrijving van het product (klik op de locatie);
  • Het jaar waarin het product is toegepast is of waarin de realisatie gepland staat;
  • Indien beschikbaar: informatie over het type opdrachtgever en ordergrootte van het project.

N.B. AVG gevoelige en persoonsgebonden informatie komt niet terug in het portaal.

De volgende web pagina’s worden aangehouden als doorverwijzing naar informatie

Samenwerking met Hogeschool van Amsterdam en Buitenruimte.info

Naast de samenwerking tussen Gebiedsmanagers en MKB-Infra zijn ook het kennisportaal buitenruimte.info en het onderzoeksproject van de Hogeschool van Amsterdam ‘De infiltrerende stad’ betrokken bij het ontwikkelen en inrichten van het klimaatportaal. Gepubliceerde onderzoeken van De infiltrerende stad worden toegevoegd in het portaal in de map “verhard oppervlak”. Daarnaast worden pagina’s van MKB-Infra.nl en buitenruimte.info aan elkaar gelinkt zodat de gebruiker gemakkelijk op beide pagina’s informatie kan ophalen.

Meer weten over hoe Gebiedsmanagers aan klimaat adaptatie werkt? Ga naar www.samenaandeslagmetklimaatadaptatie.nl

Bent u leverancier van een innovatief en klimaat adaptief product? Neem gerust contact op!

Samen met u willen we graag de zichtbaarheid van klimaat adaptieve producten vergroten. Zo kunnen we samen de weg naar klimaatbestendige ontwikkelingen in de GWW laagdrempeliger maken. Bent u een leveranciers van een klimaat adaptief product dat zijn toepassing vindt in de grond, weg en waterbouw? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of neem direct telefonisch contact met ons op.

14 + 1 =