Mrija Vlaardingen

Een gemeenschap van hoop en veerkracht

Gemeente Vlaardingen realiseert samen met diverse partners de bouw van de tijdelijke wijk Mrija, waar 1.000 Oekraïense ontheemden tot medio 2026 onderdak kunnen vinden. Mrija, wat staat voor de droom van een veilig Oekraïne zonder oorlog, symboliseert de hoop op kansen en een positieve toekomst voor de bevolking. Een belangrijke, maar complexe opgave waar de gemeente met volle toewijding aan werkt.

Van fysiek tot sociaal: Het veelzijdige werk van het projectteam in Mrija

Het enthousiaste projectteam, met vanuit Gebiedsmanagers, Cyriel Verschoore als Projectleider/directievoerder, zet zich met veel plezier in voor zowel de fysieke als sociaal-maatschappelijke aspecten van de opvang in flexwoningen in Vlaardingen. Deze vorm van opvang, qua omvang en snelheid, is nieuw voor Vlaardingen, andere gemeenten én het Rijk. We delen dan ook graag onze ervaringen met dit bijzondere project.

 

Mrije VLaardingen - Projectbezoek Gebiedsmanagers
Mrija Vlaardingen - Projectbezoek Gebiedsmanagers-Huizen

Samen op ontdekking: Een kijkje op de bouwlocatie van Mrija

Op de bouwlocatie van Mrija hebben we onlangs met collega’s een rondleiding gedaan om de opgedane kennis met elkaar te delen.  We waren onder de indruk van de voortgang en de woningen. De eerste bewoners zullen deze maand al hun intrek nemen in Mrija. De bouwlocatie bruist van activiteit, met vrachtwagens, vakmensen en schilders die bezig zijn met de laatste werkzaamheden.

De wijk Mrija telt bijna 400 flexwoningen en biedt plaats aan ongeveer 1.000 Oekraïense ontheemden uit Vlaardingen en omliggende gemeenten in de regio Rotterdam-Rijnmond. Het doel is om de wijk in juli 2023 volledig op te leveren. Na afloop van de opvangperiode zullen een aantal flexwoningen elders in de gemeente beschikbaar worden gesteld.

Benieuwd naar meer informatie over dit bijzondere project en de voortgang van Mrija?

We hebben ook nog een leuke timelaps toegevoegd waar je de voortgang van het project goed kunt volgen.