Gebiedsmanagers is door de gemeente Westland gevraagd de ingenieursdiensten te verzorgen voor de ophoging van de Lange Wateringkade te Honselersdijk. Naast de gemeente Westland is ook het Hoogheemraadschap Delfland mede-opdrachtgever in dit project. In dit project komen verschillende facetten voorbij en juist door deze veelzijdigheid is het een bijzonder mooi project!

De gemeente Westland heeft vanaf het begin de bewoners in het gebied nauw betrokken bij het project. Door het voeren van keukentafelgesprekken, werden zij op voorhand meegenomen in het project. Werkzaamheden die van invloed kunnen zijn voor het particuliere gebied zijn hierin besproken.

Later heeft Gebiedsmanagers de gemeente en Hoogheemraadschap ondersteunt bij de  bewonersavonden waar de technische aspecten van het door ons opgestelde voorlopige ontwerp besproken. Daarbij zijn met name de aanwezige steigers op de kade en de aanwezige gietleidingen door de kade besproken. De uitkomsten van diverse onderzoeken zijn door ons in het definitieve ontwerp verwerkt.

Daarnaast zijn er geotechnische berekeningen gemaakt die aantonen dat de ophoging van de kade geen nadelige invloed heeft op de omgeving. Om deze berekening te kunnen doen is er een aantal profielen van de kade en naastgelegen watergang en achterland in gemeten.

Inmiddels is het definitief ontwerp vastgesteld en werken we aan het bestek waarna we de gemeente ondersteunen bij de aanbesteding en er begin 2020 kan worden gestart met de uitvoering.

Weten hoe wij de buitenruimte inrichten?

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief!

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief!

There was an error while trying to send your request. Please try again.