Nieuwbouw Lely Campus Maassluis

Stad: Maassluis

Straat: Cornelis van der Lelylaan

Opdrachtgever: Lely Industries

Omvang: ca 6 ha.

Gebiedsmanagers was betrokken bij de nieuwbouw Lely Campus en de complete inrichting van het bedrijfsterrein. Gebiedsmanagers heeft hierbij het civieltechnisch procesmanagement verzorgd. Samen met Consort Architects (hoofdarchitect) is leiding gegeven aan de civieltechnische inrichting van het buitenterrein. Belangrijke component bij het ontwerp en realisatie betrof BREEAM – certificering. De bouw van dit complex (gebouw en buitenruimte) is het eerste project in continentaal Europa waarbij het BREEAM – certificaat “outstanding” (5 sterren) bereikt is.

Gebiedsmanagers zorgde tijdens dit project voor de aansturing van alle benodigde civieltechnische activiteiten (vooronderzoeken. Projectadviezen, engineering,toezicht). Het civieltechnische team betrof ca. 8 man (extern civieltechnisch ingenieursbureau) en een aannemer die met pieken een team van ca. 20 man. Er was 1 hoofdcontractor (Dura Vermeer). Het detailontwerp van de buitenruimte is in nauw overleg met plein06 (stedelijk ontwerpers) en Waterpas Civiel Adviesbureau uitgewerkt.

De BREEAM – certificering werd behaald en het complex is uiteindelijk op 30 januari 2014 officieel geopend door koningin Maxima.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

januari 10, 2016