Reconstructie Kleiweg-west te Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft het project Reconstructie Kleiweg in opdracht gegeven aan Aannemingsbedrijf Van der Meer BV uit Benthuizen. De Kleiweg ligt in de wijk Hillegersberg-Schiebroek in de gemeente Rotterdam en de werkzaamheden betreffen voornamelijk een riool- en reconstructieopgave.

Het werk is vormgegeven in en aanbesteed als een UAVgc-contract en het betreft pilotproject binnen het MKB-convenant. De leerdoelen zijn toepassen UAVgc, Systems Engineering, BIM en ketensamenwerking. Gemeente Rotterdam heeft hiertoe naast de Vraagspecificatie ook een GIS-model toegevoegd.

Gebiedsmanagers BV ondersteunt Van der Meer BV door:

  • het inrichten en beheren van de Relatics-omgeving (SE);
  • het uitvoeren en ondersteunen bij de eisenverificatie (UAVgc en SE);
  • het opstellen van het DO (UAVgc);
  • het bouwen en beheren van de projectspecifieke GIS-omgeving incl. koppeling met Relatics (BIM).

De uitvoeringswerkzaamheden zijn inmiddels gestart en ook hierbij worden vernieuwende digitale hulpmiddelen ingezet. De keuringen worden via de GIS-omgeving direct digitaal vastgelegd in Relatics. De juiste informatie wordt hierbij dus direct gekoppeld aan het betreffende object en die informatie wordt meteen op de juiste plaats opgeslagen. Voor alle stakeholders is daarmee de relevante informatie via een geografische ingang direct benaderbaar.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

oktober 3, 2018