De openbare ruimte in de wijk Burgtenbuurt binnen de gemeente Alphen aan den Rhijn loopt tegen het einde van zijn technische levensduur. Het ingenieursbureau van de gemeente Alphen aan den Rhijn heeft een ontwerp gemaakt en wilde de bewoners op een laagdrempelige manier informeren en om een reactie vraag vragen op het eerste ontwerp. Gebiedsmanagers heeft de gemeente hierbij geholpen om op een moderne manier invulling te geven aan deze participatie via ons Gebiedsportaal; een Gis viewer waarin op project (wijk) niveau alle relevante project specifieke en openbare dat inzichtelijk kan worden gemaakt

De bewoners hebben van de gemeente een brief ontvangen waarin de achtergrondinformatie is gegeven en een link naar het Gebiedsportaal. Bewoners konden via het Gebiedsportaal opmerkingen geven. Dit was mogelijk gemaakt door een snelkoppeling in het Gebiedsportaal op te nemen. Wanneer er geklikt werd op het opmerkingen veld werd er automatisch een e-mailvenster geopend waarop het betreffende onderwerp en contactpersoon was ingevuld. De bewoners hoefde alleen nog de opmerking te omschrijven.   

Het Gebiedsportaal is een online Gis-viewer, waarin diverse kaarten getoond kunnen worden afhankelijk van het gebruik en de doelgroep. Voor de Burgtenbuurt is het ontwerp samen met een aantal dwarsprofielen toegevoegd aan het Gebiedsportaal. De dwarsprofielen zijn aanklikbaar en geven de bewoners een eerste beeld van de nieuwe situatie. Al deze informatie was vrij beschikbaar voor de bewoners. Daarnaast kon er ook gebruik worden gemaakt van verschillende handige knoppen: Transparantie aanpassen, luchtfoto toevoegen, de kaart printen, achtergrondinformatie ophalen en meetinstrumenten gebruiken.

 

 

Weten hoe wij de buitenruimte inrichten?

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief!

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief!

There was an error while trying to send your request. Please try again.