Nederland heeft de afgelopen periode in het teken gestaan van het coronavirus. Ook onze sector is overschaduwd door de gevolgen van deze crisis. Collectieve creativiteit en flexibiliteit zijn nodig in het zoeken naar nieuwe manieren van samenwerken, processen inrichten en projecten uitvoeren. Dit nieuwe elan zal de komende maanden, en misschien wel jaren, onderdeel zijn ons werk. Gebiedsmanagers heeft in deze periode niet stilgezeten als het gaat om het zoeken naar en aandragen van oplossingen. Met onze Volhoudbaarheidsvisie als kompas voor duurzaamheid hebben we onze visie en aanpak aangescherpt om de uitdagingen van de coronacrisis aan te gaan – en daarmee hebben wij ook de publiciteit opgezocht.

In april en mei hebben onze participatiedeskundigen Jesse en Cyril met veel energie en enthousiasme een eerste webinar-reeks gehouden met de titel “Participatie in tijden van social distance.” In deze webinar hebben we laten zien hoe we onze participatieve aanpak projectmatig toepassen met digitale middelen als onze Digitale Enquêtetool en Gebiedsportaal – en de koppeling tussen deze tools. Door op deze wijze bewoners en partijen digitaal te verbinden staat niets een efficiënt publieksparticipatietraject in de weg. Ook niet ten tijde van de coronacrisis. De praktijk laat zien dat we met de inzet van digitale middelen een groter bereik en efficiënte en heldere informatieoverdracht kunnen waarborgen.

In de webinar zijn praktijkvoorbeelden getoond waarbij we hebben laten zien hoe we na een buurtanalyse gezamenlijk met de opdrachtgever de digitale enquête op projectrelevante thema’s optuigen en de uitnodiging tot deelname verzorgen. Daarbij gebruiken we het Gebiedsportaal als informatie-hub waar bewoners en overige stakeholders relevante projectinformatie kunnen vinden. Denk aan een directe link naar de digitale enquête, kaders en uitgangspunten, ontwerpen, sfeerimpressies en op maat gemaakt advies over maatregelen voor klimaatadaptatie op particuliere terreinen. We kregen vele enthousiaste reacties van deelnemers aan het webinar. Met name de interactie van beide digitale middelen gewaardeerd. Mocht je de webinar niet hebben kunnen bijwonen? Geen probleem, hierbij de video van de webinar en alle vragen en antwoorden die zijn gesteld tijdens deze webinar.

Inspiratiesessie                                                                                                                                                                                     

Los van onze eigen webinars was Gebiedsmanagers op 4 juni te gast bij een hybride inspiratiesessie van onze netwerkpartner Smarticipatie. In high-end talkshowvorm compleet met regie, licht en geluid is ingegaan op het onderwerp ‘’participatie anno nu”. Hier hebben Jesse en Cyril een pitch verzorgd, waarbij onze visie op en aanpak voor een volhoudbare buitenruimte in tijden van corona is toegelicht. Na de pitch is in discussie gegaan met fysiek én online publiek. Bekijk hier de pitch terug.

Benieuwd naar hoe onze visie en aanpak ingezet kan worden in uw organisatie of proces? Neem dan contact met ons op! We denken juist nu, in tijden van corona, graag mee hoe onze ervaring en tools kunnen bijdragen aan succesvolle participatie in jouw organisatie. Bekijk ons Gebiedsportaal of kom meer te weten over onze participatieve aanpak en de inzet van onze digitale enquête.

 

Houd onze kanalen in de gaten, want we blijven onze kennis en kunde delen. Als eerste deze zomer met een meer technische webinar-reeks BIM/GIS. Later, na de zomer, gaan we in een webinar-reeks analyseren hoe de huidige digitale trajecten zijn verlopen. We zullen daarin bij meerdere projecten kijken wat het heeft opgeleverd, wat de kansen zijn en wat de valkuilen zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem gerust contact op!

Contactgegevens

Cyril Parchomov: cyril.parchomov@gebiedsmanagers.nl 

Jesse Kleijwegt: jesse.kleijwegt@gebiedsmanagers.nl