Webinars

BIM: Dataleveringen tussen project en beheerder

Hoe kun je relevante beheer- en ontwerpdata door de verschillende projectfasen heen beschikbaar en bruikbaar houden?

Niels Nederpel van Gemeente Rotterdam en Kris Horvers van Gebiedsmanagers wisselen tijdens deze webinar ervaringen uit bij het toepassen van BIM aan de hand van een praktijkvoorbeeld: een rioolvernieuwing en herinrichting in Oud-Crooswijk Rotterdam.

Open standaarden voor de buitenruimte als de IMBOR, GWSW en IMGeo maar ook de NLCS spelen hierin een sleutelrol. Maar komen tot een as-built dossier op basis van één model lijkt eenvoudiger dan het is, en de werelden van beheer, basisregistratie,  werkvoorbereiding en uitvoering spreken elkaars taal nog onvoldoende. Van elkaar leren en samen optrekken gedurende de uitvoering zorgde er in Oud-Crooswijk voor dat belangrijke stappen zijn gemaakt om tot een toekomstbestendig opleverdossier te komen, waar ontwerp, werkvoorbereiding en uitvoering op kan anticiperen.

 

Gebiedsportaal; De verbindende tool binnen projecten

Het gebiedsportaal zorgt voor online en integrale ketensamenwerking en kennisbehoud gedurende het gehele proces (van initiatief tot digitaal opleverdossier).        De hoeveelheid data in projecten neemt exponentieel toe, en de vraag naar informatiebehoud (wet kwaliteitsborging!) wordt groter.  

In deze Webinar geven wij uitleg over de mogelijkheden, het gebruik en de waarde van het Gebiedsportaal in elk project.  Nieuwsgierig in hoe het Gebiedsportaal in projecten ingezet wordt? Ga na het bekijken van de webinar ook nog even naar de Q&A en bekijk hier de vragen die tijdens de webinar zijn gesteld.

In de Webinar is onderscheid gemaakt tussen opdrachtgevers (gemeenten en initiatiefnemers) en opdrachtnemers (uitvoerders)

Benieuwd naar wat Gebiedsportaal binnen jouw projecten kan betekenen?  Je kunt hierover contact opnemen met Rik Huisman, zij denken graag met je mee! 

In de Webinar gericht op de opdrachtgevers zijn functies als het tijdspad gebiedsontwikkeling ontwikkeling, burgerparticipatie en het dashboard projecten toegelicht.

In de Webinar gericht op de opdrachtnemer zijn functies als de digitaal eisenverificatie en opleverdossier, conflictanalyse en meldingregistratie  toegelicht.  

Participatie in tijden van social distance

Cyril Parchomov en Jesse Kleijwegt nemen je mee in hoe we onze participatieve aanpak toepassen door middel van de inzet van digitale middelen als onze Digitale Enquêtetool en Gebiedsportaal. Door op deze wijze bewoners en partijen digitaal te verbinden staat niets een efficiënt publieksparticipatietraject in de weg. Ook niet ten tijde van de Coronacrisis! Met enkele praktijkvoorbeelden laten we zien hoe we doorpakken bij onze opdrachtgevers. Bekijk hier de Webinar Participatie!

Benieuwd naar de vragen die gesteld zijn tijdens de Q&A? Bekijk ze hier! Ben je getriggerd door deze Webinar en wil je graag meer informatie? Neem dan gewoon even contact op met ons!