Advies

Je bent hier:

Inzichtelijke Ramingen

Een project kan je pas goed beginnen als er bij de start van het project inzicht is in het beschikbare budget. Wij ervaren met de standaardsystematiek voor kostenramingen, ook wel SSK-systematiek genoemd. Hiermee wordt het eerste schetsontwerp voorzien worden van een deugdelijke raming. Daarbij ook lettend op potentiële risico’s en onzekerheden. Gedurende de projectuitwerking actualiseren wij het budget en informeren wij tijdig over eventuele wijzigingen. Wij laten ons niet verrassen door een aanbesteding die niet binnen het budget past!

Ramingen-Gebiedsmanagers

Contractadvisering

Ingenieurs en techneuten duiken vaak direct in technische details van een project. Echter, het is beter om eerst een stap terug te nemen en het juiste contractmodel en aanbestedingsproces te kiezen. Het is niet wijs om altijd hetzelfde contracttype en aanbestedingsprocedure te gebruiken.

We hebben ervaring met diverse contracten, waaronder traditionele RAW-bestekken, Design & Construct/Engineering & Construct, meerjarige onderhoudscontracten en meer. En we nemen je graag mee in de voor-en nadelen van het werken in bouwteams. Daarnaast denken we met je mee met het combineren van contracttypen, zoals bijvoorbeeld een 2 fasen contract.

Belangrijk is te overwegen of het bundelen van werkzaamheden en een langdurige samenwerking met een opdrachtnemer zinvol is. Deze overwegingen zijn cruciaal voor je aanbestedingsvorm en selectiecriteria voor een BPKV-procedure (voorheen EMVI).

Welk contract is er nodig?

Onze contractkeuzetool biedt inzicht in de essentiële aspecten bij het uitwerken van een contract. Als opdrachtgever krijg je duidelijke richtlijnen voor wat je moet specificeren en wat aan de markt kan worden overgelaten. Dit leidt tot een onderscheidend vermogen van de inschrijver en biedt criteria voor de selectiefase. We streven naar een laagdrempelige benadering, maar waarborgen toch een eerlijke beoordeling op basis van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Voor een volledig beeld kunnen we je begeleiden bij het volledige aanbestedingsproces, inclusief het opstellen van selectie- en inschrijvingsdocumenten en advies tijdens het beoordelingsproces