Voorkom wateroverlast: onze aanpak
Bespaar energie en kosten
Om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen, verwerken we regenwater op een andere manier. We stappen over van een gemengd riool naar twee aparte buizen voor vuil en regenwater. Dit betekent dat er één rioolbuis komt voor afvalwater en één voor het regenwater. Door deze scheiding is er minder snel wateroverlast en voorkomen we het onnodig zuiveren van regenwater. Dit bespaart veel energie en kosten en zorgt ervoor dat de omwonenden droge voeten houden. Deze methodiek is uitgevoerd in een wijk in Maasland waar wij de gemeente Midden-Delfland hebben ondersteund met onze Afkoppelcoach. Zij ging op gesprek bij bewoners om de (on)mogelijkheden van het afkoppelen uit te leggen. Met een mooi resultaat!
Resultaat
Uiteindelijk heeft de aannemer bijna alle regenpijpen aan de voorzijde van de woningen afgekoppeld en werkzaamheden in een aantal tuinen verricht om de riolering af te kunnen koppelen van het vuilwater. Vanaf de regenpijp werd een ondergrondse leiding aangebracht tot de erfgrens. Op gemeentegrond werd een spuwer met het gemeentelogo geplaatst. Vanuit deze spuwer stroomt het regenwater naar het gemeentelijke riool via de stoep. Aanvullend werd er een ontluchting geplaatst aan de achterzijde van sommige woningen om ervoor te zorgen dat er geen water uit het toilet in de woning kan komen bij harde regen. Het afkoppelen van de regenpijp werd uitgevoerd in samenwerking met de Gemeente Midden-Delfland.
Meer informatie?
Benieuwd wat onze afkoppelcoaches voor u kunnen betekenen? Neem contact op en wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken!
Locatie
Maasland
Projectnaam
Afkoppelcoach Maasland