Herinrichting Krabbepark Vlaardingen

Je bent hier:

Het Krabbepark in Vlaardingen, gelegen nabij de nieuw aangelegde Blankenburgverbinding, is een belangrijk compensatieproject voor de uitbreiding van de infrastructuur in de regio. De ontwikkeling van de Blankenburgverbinding, die de A15 en A20 met elkaar verbindt, heeft een enorme impact op de omgeving. Als reactie hierop is het Krabbepark heringericht om de ecologische balans te handhaven en te dienen als een groene oase voor de gemeenschap. Deze herinrichting, gericht op het verbeteren van natuur- en recreatieve voorzieningen, waarborgt niet alleen de lokale biodiversiteit, maar biedt ook een verrijkte ervaring voor bezoekers, waarbij de harmonie tussen natuurbehoud en stedelijke ontwikkeling centraal staat.

Krabbepark, gelegen bij de Krabbeplas in Vlaardingen, heeft een duurzame facelift ondergaan. Deze herinrichting, tot stand gekomen door overleg met ondernemers, omwonenden en gebruikers, heeft het park getransformeerd tot een aantrekkelijker en toegankelijker gebied. Verbeteringen omvatten een extra wandelpad, kleurrijk natuurvriendelijk groen, rietkragen langs de plas, een breder strand, en een betere ligweide. Deze veranderingen versterken de harmonie tussen natuur en recreatie, waardoor het park ideaal is voor activiteiten als wandelen, fietsen, zwemmen, vissen en het genieten van evenementen en horeca.

Deze herontwikkeling in Krabbepark zal de toegankelijkheid voor een divers publiek aanzienlijk vergroten. Door het verbeteren van fiets- en wandelroutes en het versterken van de ecologische aspecten, draagt het project bij aan een gezondere en meer biodiverse omgeving. Dit bevordert niet alleen de leefbaarheid in de stad Vlaardingen maar stimuleert ook duurzame mobiliteit, waardoor bewoners en bezoekers op een milieuvriendelijke manier van het park kunnen genieten.

In dit project vervullen wij een sleutelrol als bouwteampartner, nauw samenwerkend met de aannemer binnen het bouwteam. Onze bijdrage omvat het beheren van informatiemanagement via het Gebiedsportaal, gekoppeld aan Relatics voor verificatie en validatie. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het uitvoeringsontwerp namens de aannemer. We bieden ook essentiële ondersteuning bij het samenstellen en beheren van het vergunningendossier, waarbij we zorgen voor een gestroomlijnde en efficiënte projectvoortgang.

In de herontwikkeling van Krabbepark als compensatie voor de Blankenburgverbinding, speelde Gebiedsmanagers een rol als partner van de Combinatie Midden Delfland (CMD), de aannemer van het project. Hun expertise in het balanceren van stedelijke en ecologische belangen was essentieel voor het succes van dit project. Met de inzet van alle partijen en dus ook Gebiedsmanagers is Krabbepark getransformeerd tot een aantrekkelijke en duurzame groene ruimte, die de impact van de nabijgelegen infrastructuur compenseert en de levenskwaliteit in de omgeving verbetert.

Ben je op zoek naar een partner voor jouw stedelijke of landschapsprojecten? Ontdek hoe Gebiedsmanagers deze handschoen oppakt. Met onze expertise in duurzame ontwikkeling en oog hebbend voor de belangen van de stakeholders, brengen we jouw ideeën tot leven. Net als bij het Krabbepark project, combineren we lokale betrokkenheid met professionele inzichten. Maak vrijblijvend een afspraak of stuur ons een berichtje via ons contactformulier en zet de eerste stap naar realisatie van jouw project.

Locatie

Vlaardingen

Opdrachtgever

Gemeente Vlaardingen

Projectnaam

Herinrichting Krabbenpark